首页/青马新闻/青馬作品 | 中海曲江大城 · 200㎡中叠 现代轻奢 照见美好未来 / 李峻

青馬作品 | 中海曲江大城 · 200㎡中叠 现代轻奢 照见美好未来 / 李峻

:2020-12-11 :青马别墅设计 字号:


项目信息|Project information



项目地址/中海曲江大城

Project address | Zhonghai Qujiang City


建筑户型/中叠

Project address | Middle fold


施工面积/200平方米 Construction area | 200㎡


设计风格/现代轻奢

Design style | Modern luxury


设计公司/青马别墅空间设计

Design company | Qing Ma villa space design


全案设计/李峻 设计团队

Whole case design | Li jun design team


大客户经理/王晓东

Key Account Manager | Xiao-dong wang


工程管家/刘鑫

Project Manager | Liu xin


全案产品/LD瓷砖、蜜蜂瓷砖、欧派橱柜衣柜、高仪杜拉维特洁具、富士通中央空调、莱博顿淋浴房

Whole case products | LD tile, IMOLA, Europa cabinet, Gaoyi Duravit sanitary ware, Fujitsu central air conditioning,Leibowton shower room






本案中海曲江大城中叠户型,设计师李峻与爱思考设计的业主一同探讨方案,结合其喜好运用现代轻奢的手法为其打造一个与众不同的新家。平衡对美的呈现,激发屋主的生活体验,以舒适的姿态去承载包容各种情绪。
In this case, the designer Li Jun and the owner who loves to think about the design plan together to explore the scheme, combined with his preference to use modern light luxury means to create a different new home for it. Balance the presentation of beauty, stimulate the life experience of the homeowner, and carry all kinds of emotions with a comfortable attitude.


一层| First floor

  ▼ 始结构    

  ▼ 设计布局     


一层公共区域开阔,户型较方正,但其楼梯间较窄,采光差,原楼梯较陡,且需改变位置。厨房使用面积小且采光差,设计便着手合理规划区域功能。


The public area on the first floor is open and square, but the stairwell is narrow and the lighting is poor. The original staircase is steep and needs to be changed. The kitchen area is small, daylighting is poor, so the design starts to plan the regional function reasonably.



   

设计方案

design scheme



客厅在设计时,考虑了家庭成员的数量,访客量,通过非常规摆设沙发,建立了一个圆弧形的艺术围合空间,让这个生活空间的核心承载各种需求。沙发背景墙运用艺术涂料和造型设计,肃静唯美的整体效果给人以高贵优雅的感觉。


In the design of the living room, the number of family members and the number of visitors are considered. Through the unconventional arrangement of sofas, an arc-shaped art enclosed space is established, so that the core of the living space can bear various needs. The sofa background wall uses art paint and modeling design, the overall effect of quiet and aesthetic gives people a noble and elegant feeling.



将大自然的绿色大量引入室内,安静的空间好似清泉流水,缓缓而歌。甄选艺术画作和摆件,精致却不繁杂,彰显出对品质生活的无限追求。 柔软焦糖色绒面沙发与象牙白质感皮面沙发元素碰撞,一个低调奢华又充满现代气息的生活空间便出现了。

A large number of green nature into the indoor, quiet space like a spring water, slow and song. The selection of artistic paintings and ornaments, exquisite but not complicated, highlights the infinite pursuit of quality life. Soft caramel color suede sofa and ivory white texture leather sofa elements collide, a low-key luxury and full of modern life space will appear.



改变楼梯位置,在楼梯下方造景,并采用镜面材质使空间反射视觉延伸,让楼梯亦成为家里的一道风景。巧妙利用空间,将餐厅放置于此,长条餐桌带着导台,这里不仅是一日三餐的聚集地,更是让生活充满诗情画意的悠闲场域。


Change the position of the stairs, create scenery under the stairs, and use mirror material to make the space reflect the visual extension, so that the stairs become a landscape at home. The dining room is placed here by ingenious use of space. The long dining table with a guiding platform is not only a gathering place for three meals a day, but also a leisurely field full of poetic and picturesque life.



老人房安排规划在一楼,免去上下楼的不便,引入了大量自然光,过渡柔和的豆沙绿,优雅静美中流淌着淡淡的自然气息。将设计的元素原材料简化到最少,但对色彩,材料的质感要求很高,达到以少胜多的舒适氛围。
The old people's room is arranged on the first floor, which avoids the inconvenience of going upstairs and downstairs. A large amount of natural light is introduced. The soft bean paste green is transitional, with a light natural flavor flowing in the elegant and quiet beauty. The design elements and raw materials are simplified to the minimum, but the requirements for color and material texture are very high, so as to achieve a comfortable atmosphere with less than more.



二层| Second floor
  ▼ 始结构    


 ▼ 设计布局     


二楼户型方正,空间利用率高,但其功能单一且没有公共空间,设计便打破常规功能布局,以套间的形式为生活带来舒适与便利。

The flat on the second floor is square with high space utilization rate, but its function is single and there is no public space. The design breaks the conventional functional layout and brings comfort and convenience to life in the form of suite.


   

设计方案

design scheme



主卧柔和的色调带来一室静谧美好,温润木色拼接地板与舒适的床品包裹满满的安全感。简约时尚的床头背景呼应金属线条衣柜,一丝精致悠然而发。舒适的氛围让人心情平缓,一夜好眠进入甜梦。


The soft tone of the master bedroom brings a quiet and beautiful room. The warm wood color mosaic floor and comfortable bed products are full of security. The simple and fashionable bedside background echoes the metal line wardrobe, a trace of exquisite and leisurely hair. The comfortable atmosphere makes people feel calm and have a good night's sleep.




主卫浴缸做绿植墙背景,绿植与光影结合的美感,让心不由自主的静了下来。舒舒服服泡个热水澡,让身体和心灵都得到休憩。链接梳妆台,简约的白彰显出女主人的气质和个性。壁灯削弱面部阴影灯光看似简约实则讲究,营造氛围的同时,邂逅浪漫照见美好未来。


The main bathroom bathtub does the green plant wall background, the green plant and the light and shadow union esthetic feeling, let the heart involuntarily quiet down. Take a comfortable hot bath to rest your body and mind. Link to the dresser, simple Bai Zhang shows the hostess's temperament and personality. The wall lamp weakens the shadow of the face. The light seems simple, but in fact, it pays attention to. At the same time, it creates an atmosphere, and meets romance to see a bright future.



书房用色彩过渡分割功能区,兼具会客的功能,纵向布置保证了通透感,正对书桌整面墙顶天立地的收纳柜,推拉柜门可以根据需要自行选择遮挡的部分,有藏有露的小心机既可以作为展示平台,又能用来收纳平时不用的杂物,让书房灵活又整洁。


The functional area of the study is divided by color transition, which has the function of meeting visitors. The vertical layout ensures the sense of permeability. It is facing the storage cabinet of the whole wall of the desk. The sliding and pulling cabinet door can choose the part covered by itself according to the needs. The careful machine with hidden dew can not only be used as a display platform, but also can be used to store the sundries that are not used at ordinary times, so that the study is flexible and tidy.




客卧整体深色调奠定了大气稳重的氛围,金属线条的吊灯柔美雅致,自带高级感,错落高低让空间的视觉效果更加丰富多变。巧妙结合墙体拐角设计成书桌与收纳展示柜,以简胜繁,用简洁的表现形式来满足人们对空间环境感性的、本能的和理性的需求。


The overall deep tone of the guest bedroom has laid a stable atmosphere. The chandelier with metal lines is soft and elegant, with a high-level sense. The scattered height makes the visual effect of the space more rich and changeable. Ingeniously combined with the corner of the wall, the desk and the storage display cabinet are designed to meet the perceptual, instinctive and rational needs of people for the space environment with simple and complicated forms.






本案设计师

Designer of this case







设计师:李峻 

Designer /Li jun

李峻

青马设计主创设计师

专属大宅全案设计

室内装饰行业从业16年以上

毕业于西安建筑科技大学

中国建筑装饰协会会员 

高级室内设计师   

注册号:A069710SA110683


 理念 | Idea 

设计是体验人生百态,让细节缔造完美,将情感设计融入到设计之中才是量身定做的设计。


 殊荣 | Award 

2009年华商报“中联.阿姆瑞特杯”设计优秀奖

2010年陕西日报九锦杯荣获最佳人气奖

2011年“金意陶杯”中国十大设计新锐大赛第三名

2014年第五届中国国际空间艺术设计大赛优秀作品奖

2015年获三星中央空调杯陕西省空间设计大赛入围奖

陕西广播电视台98.8《设计师说》栏目,特约设计师

陕西广播电视台91.6《拜托了设计师》栏目,特约设计师

2015年去意大利游学

2016年去日本游学

2019年去德国游学


 案例 | Case 御锦城、振业泊墅、绿地香树花城、绿地城、丹轩梓园、逸翠尚府 、雅居乐·铂琅峯、紫薇永和坊、紫汀苑、湖城大境天锦、赛高悦府、九锦台、西市佳境、融侨城、莱安逸珲、海珀香庭、龙湖著、龙湖天辰、融公馆、骊山下的院子、中海阅骊山、中建·昆明澜庭等





关于青马

About Qing Ma


2004年,城市人家装饰集团成立V6设计空间,服务于大宅别墅空间及对装修设计有高品质要求的客户,如今,青马别墅装饰在此基础上,升级创新,将优秀的设计、极致的工艺、完美的服务、系统的团队集于一身,为大宅、私宅别墅提供全案设计整装服务。


公司拥有一批从业多年的资深大宅设计师团队、经验丰富的优秀工程项目经理,用“多对一”的服务体系,打造完美的“私墅生活方式”。

Founded in 2004, city family adornment group V6 design space, service Yu Dazhai villa space and has high quality requirements of customers to decorate a design, now, villa decoration on the basis of the grey horse, upgrade the innovation, the most excellent design, technology, perfect service, system team set at a suit, provide mansion, private villa decoration design services.


The company has a group of senior mansion designers, experienced excellent project managers, with the "many to one" service system, to create a perfect "private villa lifestyle".

分享 :
x

微信公众号


立即拨打| Chat-online
×

咨询预约

029-68829188

获取
报价